Огнепреградни клапи Tangra OK с автоматично затваряне Тангра

309,00 лв.
  • Марка: Tangra
  • Кат. номер: ОК

Пожарните клапи Тангра ОК са предотвратяват разпространението на пожар (огън и дим) от един пожарен сектор към друг през въздуховодната мрежа на вентилационните и климатични инсталации. 


- тази серия клапи покриват критериите за непроницаемост (Е) и изолираща способност (I) за 120 минути при разлика в налягането от 300 Pa. 
- автоматично затваряне, при температурно повишение над 72°С.
- в нормално положение клапата стои отворена. 
- предназначени са за работа в неагресивни и взривобезопасни среди. 


Клапите са изградени от поцинкована ламарина. Защитен елемент (огнепреградна лопатка) представлява пластина тип „сандвич” от две профилирани облицовки от поцинкована ламарина с изолация от керамична вата. Клапите се окоплектоват с два вида изпълнителни механизми:


- МT - механичен спусък с пружинно действие и термична пластина.
- BT - електрически изпълнителен механизъм с пружинно действие и термоелектрически сензорМонтират се вградени в масивни стени (δ≥160 mm), външно пред стените или на отдалеченето разстояние от пожарозащитните стени, като въздуховода от пожаро-защитната стена до клапата се защитава с одобрен за целта материал.

 

Строителният отвор трябва да бъде осигурен с подходящи средства и да бъде достатъчно усилен срещу деформации, които могат да нарушат нормалното функциониране на клапата.

 

Необходимо е да се осигури достъп до спусковият механизъм – не по-малко от 250mm (за сервиз и инспекция), както и достъп до поне от един от двата ревизионни отвори. 

 

Поожението, в което се монтират на клапите не зависи от посоката на въздушния поток. Могат да бъдат монтирани, както в хоризонтална така и във вертикална ос.

Купи на изплащане
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!