Двускоростни вентилатори за камини VENTS KAM EcoDuo

393,00 лв.
  • Марка: Vents
  • Кат. номер: VENTS-KAM EcoDuo

Предвид голямото тегло и обем на някои от продуктите и в случай на изчисляване на твърде висока стойност на доставката, моля свържете се с нас на някой от посочените телефони за да уговорим, алтернативен и по-рентабилен начин на доставяне.

 

ПРИЛОЖЕНИЕ

 

Каминните вентилатори за разпределение на горещ въздух, позволяват да се създаде пълноценна въздушна отоплителна система базирана на камината. Една такава система е идеалното решение за отоплението на сезонни къщи, които се използват като временно жилище през зимата, като осигурява бързо и ефективно разпределение на горещия въздух от камината към помещенията.

 

Въздушният капацитет на вентилатора е до 470 m3/ч, за КАМ 160 EcoDuo. Вентилаторите са съвместими с въздуховоди Ø 125, 140, 150 и 160 mm. Използва се за разпределение на въздух с температура в диапазона от 0°С до +150°С.

 

УСТРОЙСТВО

 

Корпусът на вентилатора е изработен от поцинкована стомана, като е използвана топло- и звукоизолация от огнеустойчива минерална вата. Корпусът е перфориран с цел вътрешна циркулация на въздуха и охлаждане на двигателя. Вентилаторът е снабден с терморегулатор за задаване на стойността на температурата, при която вентилаторът да се включва и изключва. Включването на вентилатора е възможно в да се зададе в диапазона от 0°С до +90°С, в зависимост от температурата на въздуха, която се създава в топлообменния кожух на камината.

 

ДВИГАТЕЛ

 

Вентилаторите са оборудвани с еднофазови двигатели за работа в електрическа мрежа от 230/50 Hz. Изолационен клас F. Двигателите имат вградена защита срещу прегряване с автоматичен рестарт. Двигателят е монтиран извън въздушния поток и е снабден с перка с огънати напред лопатки, както и с лагери за дълъг експлоатационен живот. Двигателите на моделите, обозначени като КАМ EcoDuo, имат две скорости и са оборудвани с външен ротор.

 

РЕГУЛИРАНЕ НА СКОРОСТТА

 

Регулирането на скоростта на въртене на КАМ EcoDuo става чрез външен ключ или регулатор за температура (не е включен в комплекта).

 

МОНТАЖ

 

Вентилаторите за камини са предназначени за монтаж към кръгли въздуховоди. Вентилаторите могат да се монтират във всяко положение, но е необходимо да се отчете посоката на въздушния поток, указана със стрелка върху корпуса. Също така, трябва да се предвиди достъп до вентилатора за обслужването му. От вентилатора до всяка отоплявана стая се монтира въздуховод за топъл въздух. Скритата система от въздуховоди с принудителна циркулация на топлия въздух позволява да се спести полезно пространство в къщата, без да се нарушава интериорния дизайн.

 

ПРИНАДЛЕЖНОСТИ

 

FFK- свалящ се метален филтър от клас G3 за по-добро пречистване на въздуха. Филтърът се свързва за корпуса на вентилатора със закопчалки, което осигурява лесното му сваляне за почистване.

 

KFK - сваляща се метална смесителна камера с вграден терморегулиращ клапан и филтър от клас G3 за по-добро пречистване на въздуха. Смесителната камера се фиксира за корпуса на вентилатора със закопчалки, което осигурява лесното и сваляне за почистване. Конфигурацията на вентилатора със смесителна камера KFK осигурява доставянето на студен въздух в смесителната камера, когато работната температура надвиши 90°С. Тази конфигурация също така позволява изтеглянето на горещия въздух, когато двигателят на вентилатора не работи.

 

GFK- гравитационен клапан, който предотвратява обратен поток на въздуха в системата. Тази конфигурация на вентилатора, която включва смесителна камера KFK и клапан срещу обратен поток GFK, осигурява защитата на двигателя срещу прегряване чрез задействането на системата „BY-PASS”, когато в частност двигателят не работи поради липса на електрозахранване. При вентилаторите с такава конфигурация се осигурява затварянето на гравитационния клапан и разпределение на горещия въздух по помещенията през вентилационните канали, когато двигателят не работи.

 

ПРИНЦИП НА РАБОТА НА ВЕНТИЛАТОРА И ПРИНАДЛЕЖНОСТИТЕ

 

       1.Работа на вентилатор КАМ

 

 

        

2.Работа на вентилатор КАМ с филтър FFK

 

 

 

       3.Работа на вентилатор КАМ със смесителна камера KFK

 

 

   

   4.Работа на вентилатор КАМ със смесителна камера KFK и гравитачна клапа GFK

 

 

 

РАЗМЕРИ

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ

 

Техническа информация

 

 KAM 125   EcoDuo

 KAM 140  EcoDuo

 KAM 150  EcoDuo

 KAM 160  EcoDuo

Скорост

   min - max   min - max  min - max  min - max

Напрежение  [V/50Hz]

   1~230

    1~230

    1~230

    1~230

Мощност [W]

 26 - 32

 32 - 41

 34 - 43

 35 - 44

Ток [A]

0,12 - 0,14

0,14 - 0,18

0,15 - 0,19

0,15 - 0,19

Максимален въздушенпоток[m3/h]

265 - 350

  340 - 420

360 - 450

375 - 470

Обороти в минута RPM[min-1]

1210 - 1330

   1180 - 1250

   1075 - 1165

1040 - 1110

Ниво на шум от 3 м[dBA]

29 - 37

 31 - 38

31 - 39

32 - 39

Работна температура[оC]

    150

     150

     150

     150

Клас на защита

    IPX2

     IPX2

     IPX2

     IPX2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Купи на изплащане
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!